Maestro Max op Facebook Maestro Max op Spotify Maestro Max op YouTube
Maestro Max
Leerlijnen voor muziekles
In de muziekles gebruik ik meestal digitaal lesmateriaal, vooral video en audio. Om het overzichtelijk te houden, staat hier al het repertoire bij elkaar, geordend in leerlijnen op thema en op leerjaar.

Seizoenen Winter
In de winter spelen kinderen in de plassen en met de sneeuw. Ze gaan schaatsen en sneeuwpoppen maken. Dit zijn liedjes over de winter gesorteerd op leeftijd van groep 1 t/m 8.

Feesten Carnaval
Carnaval heeft zijn eigen muziek van Duitse Hoempa tot Caribische Samba. Dit zijn liedjes voor carnaval op de basisschool, gesorteerd op leeftijd van groep 1 t/m 8.

Thema Muziek en Beweging

Thema Speelstukken
Muziekstukken met ritme-instrumenten en BoomWhackers in de hoofdrol.

Thema Blaasmuziek
Ga mee met de Monsterfanfare en ontdek de wereld van de koperblazers, de houtblazers en de slagwerkers in harmonie- en fanfareorkest.

Blokfluit Starter
Kennismaking met het notenschrift, de eerste toon op de blokfluit,

Thema Canon
Niets is er mooier dan een stem behalve twee stemmen of drie. Daarom zingen wij in de canon.

Thema Popmuziek
Het begon met de Blues. Daarna kwam de Rock n Roll en Beat-muziek. Pop kreeg inhoud door de protestmuziek, kleur van de Reggae en bleef luchtig met de Disco-beat. Nederland heeft zijn eigen Pop en wint het Songfestival.

Thema Wereldmuziek
Op het ritme van de wereldmuziek reizen wij van Suriname naar de U.S.A., van Bangladesh naar Indonesie, van Ierland naar Zuid Amerika, van New Orleans naar Africa, van Rusland naar Spanje en via Australie weer terug naar huis.

Thema zee | piraten | walvis | shanty
https://soundcloud.com/user-973505762/sets/zee

Leerlijn groep 1-2
Lessen over wel en geen muziek, snel en langzaam, hard en zacht, hoog en laag en kort en lang.

Leerlijn groep 3-4
Lessen over ritme-instrumenten, emoties in muziek, grafische notatie, boomwhackers en rondje en eenvoudig meerstemmig zingen.

Leerlijn groep 5-6
Lessen over canon zingen, instrumenten, stijlen en vorm in pop, blues, jazz en klassieke muziek, improviseren en componeren.

Leerlijn groep 7-8
Lessen over beatboxen, scatten, EDM, RAP, wereldmuziek en musical.

Materialenmap Groep 1-2
In groep 1-2 zijn de leerlingen bezig met onderwerpen uit de directe omgeving van de kleuters. Bijvoorbeeld: de omgeving in de klas, in het huis, knuffels, beren, optocht, muziek in de straat, het weer, kabouters en reuzen, sprookjes, feesten, seizoenen.

Materialenmap Groep 3-4
Voor groep 3-4 gaat de muzikale verkenning verder met onderwerpen uit de ruimere omgeving van de kinderen: onze wijk of in het dorp, de fanfare, heksen en tovenaars, fantasie, dieren, op reis met de trein, avonturen, drummen.

Materialenmap Groep 5-6
In groep 5-6 speelt de muzikale verkenning van onderwerpen in op de veranderende belangstellingswereld van de kinderen: verre landen, feesten, muziek uit verre landen, kleding, cowboys, kermis, ridders en jonkvrouwen, varen, insecten, ruzie, markt.

Materialenmap Groep 7-8
Voor de leerlingen in groep 7-8 is muziek altijd aanwezig: carnaval, de eindmusical, filmmuziek, ringtones, rap en liefde, oorlog en vrede, morgen en avond, verdriet, muziek op de computer, SMS-en ringtones, natuur en milieu, liefde.

Repertoire op Herhaling
Wat ik heb gedaan vanaf de zomervakantie 2021 tot twee weken na de herfstvakantie. Daarna begint het sint- en kerstrepertoire.

contact: René Schols
email:
rene@schols.nl
telefoon: +31 6 1665 77 97